تانکرهای نفتی کشورهای ایران، روسیه و ونزوئلا هر روزه در حال بارگیری نفت خام بیشتری برای مقاصد صادراتی خود هستند که این امر نشان دهنده بی تأثیر بودن تحریمهای نفتی این کشورهاست.
روز گذشته در جریان سفر سیدابراهیم رئیسی به کشور قطر، دو کشور ایران و ونزوئلا یک گام دیگر برای توسعه روابط نفتی خود برداشتند، بدین ترتیب ایران و ونزوئلا با هدف گسترش همکاری در بخشهای مختلف صنعت نفت تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
دکتر فشارکی معتقد است که بدون بازگشت نفت ایران، ظرفیت مازاد موجود در مجموعه کشورهای اوپک پلاس هر ماه کمتر و کمتر شده و این موضوع فشار رو به بالای بیشتری بر قیمت نفت وارد می کند.
با روی کارآمدن دولت سیزدهم، همکاری نفتی ایران و ونزوئلا افزایش یافته و پس از 8 سال سردی روابط، قرارداد سوآپ میعانات گازی ایران و نفت سنگین ونزوئلا در حال اجراست.
منابع آگاه در صنعت نفت می گویند، تولید نفت ونزوئلا در ماههای اخیر با کمک ایران که به این کشور کمک می کنند تا تحریم های آمریکا را دور بزند، 2 برابر شده است.
باوجود آنکه به خاطر تحریمهای آمریکا و سالها عدم سرمایهگذاری در حوزه نگهداری و تعمیرات تاسیسات نفتی، تولید نفت ونزوئلا کاهش یافته بود اما شرکت دولتی نفت این کشور اخیرا از افزایش قابل توجه تولید نفت ونزوئلا خبر داده است.
شرکت نفت دولتی ونزوئلا اعلام کرد: روزانه بیشاز 1 میلیون بشکه نفت تولید میکند، اما به نظر میرسد این رقم نشانگر تولید ماهانه این شرکت نبوده و موقتی است.
رئیسجمهوری گفت: همکاریهای نفتی ایران و ونزوئلا باید شکل تازهای پیدا کند و در حوزه پالایشگاهی و تأمین منابع پتروشیمی لازم است گامهای بلندتری برداریم.
یک نفتکش ایرانی حامل 2 میلیون بشکه نفت سنگین ونزوئلا طبق قراردادی بین دو کشور برای مبادله میعانات گازی ایران در ازای نفت خام ونزوئلا، آبهای این کشور را به مقصد ایران ترک کرد.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: برای توسعه همکاریها با چین و روسیه و یا هر کشور دیگری در حوزه نفت نیازمند اجرای برجام و تحقق چهار حلقه مهم در حوزه صنعت نفت هستیم.
رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، یک محموله 2.1 میلیون بشکهای میعانات گازی ایران تحت قرارداد بزرگ سوآپ ایران و ونزوئلا دیروز در آبهای ونزوئلا تخلیه شد.